본문 바로가기

카테고리 없음

How To Taste Your Daily Coffee

Whether a cup of coffee is good or not is a pretty straightforward feeling, but it takes training and breaking the stereotypes that come with experience.

The most common responses from coffee drinkers were "I don't want acid" or "I don't drink without sugar and milk." Only by breaking down these prejudices can we take the first step towards coffee taste.

Good coffee can be drunk with a variety of fruit flavors and a variety of delicious foods and spices. 

 

https://roastercoffees.com/


With so many flavors, a sharp sense of smell and taste is needed to tell how fine coffee is. Some people need more taste to enhance their taste ability, some people are natural to taste more enthusiastic.

To make it easier for drinkers to describe the variety and richness of coffee flavors, there are usually several ways to help you experience the cup.

Would you like to brew a better cup of coffee for your coffee break?

fragrance

The best coffee is freshly ground and brewed. It is recommended to buy original coffee beans, which have the strongest aroma within 15 minutes after grinding. Fragmentary scents may also have subtle layers that will help you experience the cup of coffee. Buy ground powder, which not only reduces the aroma but also the taste.

aroma

The coffee has just been brewed and is too hot to drink straight away. At this point, you can smell the aroma first. The "character" of a coffee aroma corresponds to where the coffee is grown, while the "intensity" of an aroma is usually related to the freshness of the coffee, with the use of the coffee measured in terms of the length of time from the roast date to the date. It is also affected by packaging that insulates water and oxygen.

Depending on the population, healthy adults should consume less than 400 mg of caffeine per day. When consumed more than 400 mg at a time, caffeine can cause tremors, rapid heartbeat, nausea, anxiety, dizziness, insomnia, and even heart failure. It can get worse in some people who are sensitive to caffeine, and too much in pregnant women can lead to pregnancy complications. Using a caffeine calculator can help you avoid overdrinking and keep your intake within safe limits.

taste

Flavor represents the main characteristic of coffee: the "mid-course" sensory experience, between the moist aroma, acidity and aftertaste of coffee. The flavor combines all the taste buds of coffee with a retro nose impression. Flavor includes intensity/quality/complexity of taste and aroma.

aftertaste

Aftertaste is defined as positive flavor characteristics (taste and aroma), i.e. the length of time the coffee remains on the back of the tongue after drinking it. If the aftertaste is short or negative (residual bitterness, etc.), it can detract from the coffee experience. If the aftertaste is long and positive, it can enhance the coffee experience.

Positive adjective: A long aftertaste that retains a good taste in the throat.

Negative adjective: short aftertaste, no flavor retention, or inability to distinguish remaining flavor.

Click To Use More Online Tools: https://roastercoffees.com/caffeine-calculator/

acidity

Acidity is often described as the "brightness" of coffee when it has a positive flavor, and as "sourness" when it has a negative flavor. At its best, acidity gives coffee its sweet, lively texture and fresh fruit-like flavor character. It's usually a trait you can feel immediately after drinking your coffee.

However, too strong or excessive acidity may be uncomfortable, while too high acidity may not suit the flavor characteristics of the coffee, giving the impression that the cup is "unbalanced." Acidity quality depends on the terroir conditions of the coffee region or other factors (degree of roasting, purpose of brewing, etc.).

Positive adjective: bright, lively, soft, rich, acidity can be translated into high sweetness.

Negative adjectives: sharp, stinging, monotonous; sour cannot become sweet.

body

Whole body refers to the feeling of coffee in your mouth, especially between your tongue and the roof of your mouth. "Heavy" or "light" coffee can lead to a pleasant tactile experience. While the strength of both is completely different, both can make your cup of coffee more effective.

What is macchiato exactly? A macchiato is a stronger coffee drink than a latte, offering a more intense flavor and caffeine.  In Italian, macchiato means "speckled". This refers to the typical spot on the top of the drink, where the barista pours the espresso directly into a small amount of steamed milk, leaving a little espresso on top of the milk. This drink is traditionally served in smaller espresso cups, usually 2-3 ounces.  Outside of Italy, a macchiato can be many things. From a tall milk drink (basically a latte) to something filled with lots of caramel, today's macchiato usually doesn't resemble the deli espresso of Rome.

Positive adjective: thick, round, smooth, light.

Negative adjectives: watery, astringent, dry, scraped, grainy.

balance

Balance incorporates all the elements of this cup of coffee, including flavor, aftertaste, acidity and the whole body, presenting a sense of complementation or contrast. If the coffee lacks certain aroma or flavor properties, or some of them are too strong, the balance is not good.

The influence of drinking temperature

Freshly brewed coffee is not suitable for drinking, and in this heat, one cannot feel the taste on the tongue. Once the coffee has cooled to 70°C, the postnasal sense of smell is most pronounced at this temperature, suitable for savoring flavor and aftertaste qualities.

As the coffee continues to cool, the focus is on acidity, body and balance.

If the flavor, finish, acidity and richness of the coffee can blend into each other to create synergies, that's the perfect result for a cup of coffee.

 

References: